Testovi mobitela

MOTOROLA C118

C118 C118
Ocijeni mobitel:
Osnovne informacije
Dual SIM Ne
Frekvencija 900 / 1800
Hrvatski izbornik Da
Dimenzije uređaja (mm) 101 x 46 x 22
Masa uređaja (g) 86
Ekran i tipkovnica
Rezolucija ekrana 94 x 64
Tipkovnica Alfanumerička
Prijenos podataka
GPRS Ne
EDGE Ne
Infracrveni port (IrDA) Ne
Bluetooth Ne
WAP Ne
Baterija
Vrsta baterije Li-Ion
Kapacitet baterije (mAh) 920
Vrijeme razgovora 2G (h) 11
Vrijeme čekanja 2G (h) 330
Brzo punjenje Ne
Bežično punjenje Ne
Multimedija
Diktafon Ne
Glazbeni player Ne
FM radio Ne
Dodatne funkcionalnosti
E-mail klijent Ne
MMS Ne
Java Ne
Organizator Ne
Gdje kupiti
Cijena 345 kn
Info Tele 2


095/ 1000 444
http://www.tele2.hr
Cafe Mobil
Pogledajte što se na najvećem hrvatskom forumu o mobilnim komunikacijama piše o ovom proizvođaču!
Pogledajte cijenu mobitela na nabava.net
Nabava.net

 

MALENO I JEFTINO
Autor: Davor Petrić

VRLO MALEN

i ugodno oblikovan model, Motorola C118 jednostavan je i jeftin telefon koji ne nudi ništa od suvremenih novih i ponekad ne svima potrebnih mogućnosti. Prema današnjim standardima,ovaj je telefon za one koji žele samo razgovarati ili primiti i poslati poruku,a cilj im je pritom što manje potrošiti na sam uređaj.Kućište je ugodno, vrlo malih dimenzija te od mat crne plastike. Za razliku od telefona koji su obojani u sivo, na ovom se modelu tragovi upotrebe neće vidjeti ni nakon dosta vremena pa je s te strane telefon vrlo zahvalan. S obzirom na to da nema vanjsku antenu, kućište ostaje kompaktno i čak osjetno manje od prosjeka telefona na tržištu.Druga je posebnost crno-bijeli zaslon osvijetljen plavom svjetlošću. Zaslon pokazuje tri retka korisnog teksta, a slova su "masna" i vrlo dobro čitljiva.

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1147958372.jpg

POJEDNOSTAVLJENO SUČELJE

Sučelje ovog modela inačica je Motorolina uobičajenog sučelja: ima dvije funkcijske tipke kojima korisnik može u stanju čekanja dodijeliti funkciju po želji. U sredini prstenaste tipke za pomicanje u četiri smjera nalazi se tipka za pozivanje izbornika. Prihvaćanje izbora može se napraviti samo lijevom funkcijskom tipkom, a ne i središnjom jer ona služi samo za pozivanje izbornika.Sučelje je jasno i razumljivo, a zbog malog broja funkcija i prilično pregledno.Stavke glavnog izbornika mogu se poredati po želji korisnika.Tipke su dobro oblikovane i daju odličan osjećaj te ugodan zvuk kada ih se pritisne. Tek su nijansu lošije riješene dvije funkcijske tipke, ali se i na njih lako naviknuti.U stanju čekanja pritisak na strelice lijevo i desno mijenja glasnoću zvona,dok se pritiskom prema gore i dolje ulazi u izbornik. Izbornik može biti samo na kartici jer u samom telefonu nema memorije na raspolaganju. Praktično je što se pritiskom na te tipke može prekinuti zvono dolaznog poziva, a da se dolazni poziv ne odbije, što može biti vrlo bitno u nekim situacijama kada ne želite odbiti poziv niti pustiti telefon da zvoni.Promjena glasnoća zvona pomoću tipki praktična je jer, ako se ne želite gnjaviti s postavkama ili promjenama profila, uvijek možete u trenu promijeniti glasnoću zvona, uključiti vibracijsku dojavu ili potpuno isključiti zvono. Iako su zvona obična, korisnik može skladati i stvoriti više vlastitih zvona.

PREČACI I OSTALO

Osim toga, na raspolaganju je i veći broj prečaca nego telefon ima funkcija,a poziva ih se jednostavno: pritiskom na tipku Menu pa ukucavanjem odabranog rednog broja pohranjenog prečaca. Od preostalih funkcija na raspolaganju je budilica, stilovi zvona s postavljanjem odvojenog zvona za SMS poruke te upotrebljiv kalkulator, tečajni pretvarač i štoperica. Najzanimljivija osobina ovog telefona,koju nažalost ne viđamo ni na jačim modelima, jest mogućnost da korisnik odabere vrijeme kada će se telefon sam isključiti i uključiti. Budilica može biti više i dobro su riješene.Punjač se priključuje jednostavno i bez gledanja jer je riječ o uobičajenom okruglom priključku.Zbog izrazite jednostavnosti te dobre prilagodljivosti i prečaca, malih dimenzija i otpornog kućišta od mat crne plastike,ovaj je telefon namijenjen onima koji ne žele voditi brigu o tome hoće li ogrepsti ili ispustiti telefon na pod, već su im potrebne osnovne funkcije za minimalni novac i dugo trajanje baterije.

 

 

 

Komentari

Vlatko

04. siječnja 2010 - 18:06 Prijavi neprimjeren komentar

Imam problem. Dobio sam na dar rabljeni c118, a bez uputa za uporabu. Može li mi netko reći kako mogu doći do uputa?


samidin ramadani

02. travnja 2009 - 13:03 Prijavi neprimjeren komentar

imam problem telefon zakljuqan


Odgovori