Testovi mobitela

MOTOROLA C118

C118 C118
Ocijeni mobitel:
Osnovne informacije
Dual SIM Ne
Frekvencija 900 / 1800
Hrvatski izbornik Da
Dimenzije uređaja (mm) 101 x 46 x 22
Masa uređaja (g) 86
Ekran i tipkovnica
Rezolucija ekrana 94 x 64
Tipkovnica Alfanumerička
Prijenos podataka
GPRS Ne
EDGE Ne
Infracrveni port (IrDA) Ne
Bluetooth Ne
WAP Ne
Baterija
Vrsta baterije Li-Ion
Kapacitet baterije (mAh) 920
Vrijeme razgovora 2G (h) 11
Vrijeme čekanja 2G (h) 330
Multimedija
Diktafon Ne
Glazbeni player Ne
FM radio Ne
Dodatne funkcionalnosti
E-mail klijent Ne
MMS Ne
Java Ne
Organizator Ne
Gdje kupiti
Cijena 345 kn
Info Tele 2


095/ 1000 444
http://www.tele2.hr
Cafe Mobil
Pogledajte što se na najvećem hrvatskom forumu o mobilnim komunikacijama piše o ovom proizvođaču!
Pogledajte cijenu mobitela na nabava.net
Nabava.net

Svakako pogledajte i...


 

MALENO I JEFTINO
Autor: Davor Petrić

VRLO MALEN

i ugodno oblikovan model, Motorola C118 jednostavan je i jeftin telefon koji ne nudi ništa od suvremenih novih i ponekad ne svima potrebnih mogućnosti. Prema današnjim standardima,ovaj je telefon za one koji žele samo razgovarati ili primiti i poslati poruku,a cilj im je pritom što manje potrošiti na sam uređaj.Kućište je ugodno, vrlo malih dimenzija te od mat crne plastike. Za razliku od telefona koji su obojani u sivo, na ovom se modelu tragovi upotrebe neće vidjeti ni nakon dosta vremena pa je s te strane telefon vrlo zahvalan. S obzirom na to da nema vanjsku antenu, kućište ostaje kompaktno i čak osjetno manje od prosjeka telefona na tržištu.Druga je posebnost crno-bijeli zaslon osvijetljen plavom svjetlošću. Zaslon pokazuje tri retka korisnog teksta, a slova su "masna" i vrlo dobro čitljiva.

http://imgu.mobil.hr/testovi/1147958372.jpg

POJEDNOSTAVLJENO SUČELJE

Sučelje ovog modela inačica je Motorolina uobičajenog sučelja: ima dvije funkcijske tipke kojima korisnik može u stanju čekanja dodijeliti funkciju po želji. U sredini prstenaste tipke za pomicanje u četiri smjera nalazi se tipka za pozivanje izbornika. Prihvaćanje izbora može se napraviti samo lijevom funkcijskom tipkom, a ne i središnjom jer ona služi samo za pozivanje izbornika.Sučelje je jasno i razumljivo, a zbog malog broja funkcija i prilično pregledno.Stavke glavnog izbornika mogu se poredati po želji korisnika.Tipke su dobro oblikovane i daju odličan osjećaj te ugodan zvuk kada ih se pritisne. Tek su nijansu lošije riješene dvije funkcijske tipke, ali se i na njih lako naviknuti.U stanju čekanja pritisak na strelice lijevo i desno mijenja glasnoću zvona,dok se pritiskom prema gore i dolje ulazi u izbornik. Izbornik može biti samo na kartici jer u samom telefonu nema memorije na raspolaganju. Praktično je što se pritiskom na te tipke može prekinuti zvono dolaznog poziva, a da se dolazni poziv ne odbije, što može biti vrlo bitno u nekim situacijama kada ne želite odbiti poziv niti pustiti telefon da zvoni.Promjena glasnoća zvona pomoću tipki praktična je jer, ako se ne želite gnjaviti s postavkama ili promjenama profila, uvijek možete u trenu promijeniti glasnoću zvona, uključiti vibracijsku dojavu ili potpuno isključiti zvono. Iako su zvona obična, korisnik može skladati i stvoriti više vlastitih zvona.

PREČACI I OSTALO

Osim toga, na raspolaganju je i veći broj prečaca nego telefon ima funkcija,a poziva ih se jednostavno: pritiskom na tipku Menu pa ukucavanjem odabranog rednog broja pohranjenog prečaca. Od preostalih funkcija na raspolaganju je budilica, stilovi zvona s postavljanjem odvojenog zvona za SMS poruke te upotrebljiv kalkulator, tečajni pretvarač i štoperica. Najzanimljivija osobina ovog telefona,koju nažalost ne viđamo ni na jačim modelima, jest mogućnost da korisnik odabere vrijeme kada će se telefon sam isključiti i uključiti. Budilica može biti više i dobro su riješene.Punjač se priključuje jednostavno i bez gledanja jer je riječ o uobičajenom okruglom priključku.Zbog izrazite jednostavnosti te dobre prilagodljivosti i prečaca, malih dimenzija i otpornog kućišta od mat crne plastike,ovaj je telefon namijenjen onima koji ne žele voditi brigu o tome hoće li ogrepsti ili ispustiti telefon na pod, već su im potrebne osnovne funkcije za minimalni novac i dugo trajanje baterije.

 

 

 

Komentari

Vlatko

04. siječnja 2010 - 18:06 Prijavi neprimjeren komentar

Imam problem. Dobio sam na dar rabljeni c118, a bez uputa za uporabu. Može li mi netko reći kako mogu doći do uputa?


samidin ramadani

02. travnja 2009 - 13:03 Prijavi neprimjeren komentar

imam problem telefon zakljuqan


Odgovori