Testovi mobitela

MOTOROLA PEBL U6

PEBL U6 PEBL U6
Ocijeni mobitel:
Osnovne informacije
Dual SIM Ne
Frekvencija 850 / 900 / 1800 / 1900
Hrvatski izbornik Da
Dimenzije uređaja (mm) 87 x 49 x 20
Masa uređaja (g) 110
Zračenje (W/kg) 0,8
Ekran i tipkovnica
Rezolucija ekrana 176 x 220
Broj boja ekrana 262.144
Tipkovnica Alfanumerička
Memorija
Telefonski imenik Neograničeno
Kamera
Rezolucija stražnje kamere 0,3 megapiksela (640 x 480)
Prijenos podataka
GPRS Da
EDGE Ne
Infracrveni port (IrDA) Ne
Bluetooth Da
WAP Da
Baterija
Vrsta baterije Li-Ion
Kapacitet baterije (mAh) 710
Vrijeme razgovora 2G (h) 6,5
Vrijeme čekanja 2G (h) 250
Brzo punjenje Ne
Bežično punjenje Ne
Multimedija
Diktafon Da
Glazbeni player Da
FM radio Ne
Dodatne funkcionalnosti
E-mail klijent Da
MMS Da
Java Da
Organizator Da
Gdje kupiti
Cijena 2900 kn
Info Motorola GmbH


0800 223 003
http://www.motorola.com
Cafe Mobil
Pogledajte što se na najvećem hrvatskom forumu o mobilnim komunikacijama piše o ovom proizvođaču!
Pogledajte cijenu mobitela na nabava.net
Nabava.net

 

Oblutak želja
Autor: Davor Petrić

PEBBLE JE engleska riječ za oblutak. Motorola Pebble (PEBL U6) zaista je oblikovana kao oblutak, izuzetno zaobljenih linija, a površina metalnog telefona na dodir je mat, ne klizi i ostavlja nevjerojatno dobar osjećaj. Pebble je bliskiji umjetničkom djelu nego komadu tehnologije.
Rekli bismo da je ovo ženski model telefona, jer je oblik vanjskog zaslona, osobito kada je na njemu analogni sat (s kazaljkama), poput tipičnog duguljastog i četvrtastog ženskog ručnog sata. Crni zaslon s bijelim znakovima savršeno se uklapa u cjelinu. Drugi je razlog što Pebble izgleda poput skulpture, kao da ga je oblikovao Dimitrije Popović. Iako rijetki poznaju Popovićeve skulpture, oblikovno je ovaj telefon tako poseban da zaista zavrjeđuje tu usporedbu!
Mat vanjština daje izuzetan osjećaj pod prstima, a teško ga je opisati dok ne probate. Prsti se  jednostavno lijepe za njega, ali na vrlo ugodan način. Neponovljiv i do sada neotkriven taktilni doživljaj. Testirali smo crni oblutak, ali će biti dostupan i u tamnocrvenoj i tamnosrebrnoj boji.
Samo se na njegovom vrhu nalazi svijetli, čelični pant, koji spaja poklopac s donjim dijelom. Unutar  njega skrivena je standardna mini-B USB utičnica za napajanje i spajanje na računalo.
Velika prednost mat kućišta jest što se na njemu ne vide otisci prsta i djeluje vrlo otporno. Naravno,  dok se ne naviknete na svoj novi crni oblutak, ponekad će trebati razmisliti kako se otvara jer je simetričan: sa svih strana djeluje gotovo jednako, a kako nema vanjske antene, jedini dobar i pravi orijentir, izuzev gledanja, jest hladan i masivan čelični pant na vrhu.
Tijelo je malo manjih dimenzija u odnosu na npr. model V360v i skloni smo zaključiti da su ovo idealne dimenzije preklopnog telefona: osjetno je sitniji, a ipak dovoljno velik da ima veliku  tipkovnicu i veliki zaslon.

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1148308042.jpg

Ovisnost

Pebble se otvara na poseban način. Zaista poseban: poklopac se palcem malo potegne prema dolje (otprilike je to pokret kao da nastojite obrisati nešto s poklopca), na što poklopac reagira mekanim automatskim otvaranjem do sasvim otvorenog položaja. Znate onaj mesingani američki upaljač? Jeste li primijetili da se njihovi vlasnici uvijek igraju njime i neprekidno ga otvaraju i zatvaraju iz čist  mira? E, to ćete raditi s Pebblom kupite li ga. Neprekidno. Osjećaj je nenadmašan i stvara ovisnost.
Fora je u magnetskim kotvama koje drže telefon zatvorenim. Dvije su na poklopcu, sa strane vrha LCD-a, a druge dvije pored tipki * i #. Stoga je i pokret otvaranja takav da pomakne poklopac za nekoliko milimetara, pa se magnetići više ne poklapaju i telefon se otvori. Želite li, možete ga otvoriti i laganim umetanjem nokta između poklopca, tek toliko da malo odvojite magnete.
Otvoren, iznutra pokazuje sjajne dijelove: stakleni poklopac preko LCD-a te sjajnu foliju preko crne  metalne tipkovnice, poput one na modelu L7 ili V3. I ova je tipkovnica jedan od razloga zašto će
ovaj model voljeti djevojke. Zbog noktiju. Dok tipkovnice klasičnih telefona imaju tipke koje vire van, pa nokat s njih lako sklizne u prorez (možda samo fula tipku, ali se možda ponekad i ošteti), ovdje su tipke u razini, a između njih viri mekana gumena brana koja ih ograničava. Taman za tipkanje noktom!

Ma, I telefonira

Da riješimo i tehnička pitanja. Objektiv fotoaparata nalazi se ispod plastike koja
pokriva sat, ali je sada promijenio mjesto pa je na vrhu gdje ga nećete lako zakloniti prstom pri snimanju. Između objektiva i vanjskog zaslona nalazi se i mala plava LED-ica, koja svijetli kada je Bluetooth osobe koja poziva, pohrana SMS-a u telefon, videokamera, rokovnik, diktafon, speakerphone, najbolji prečaci na tržištu koji potpuno uklanjaju potrebu za odlaskom u izbornike, cut/copy/paste, skinovi koji mijenjaju izgled cijelog sučelja, a ne samo boje, budilica koje radi i kad
je telefon isključen, odličan kalkulator, rokovnik s alarmima te klasično glasovno biranje. Nedostaci?  Imenik ima samo jednostavno pretraživanje unosom nekoliko znakova i trebao bi biti bolji, a Bluetooth veza onemogućuje MP3 zvona. Velika je prednost spomenuta standardna utičnica, koja omogućuje punjenje putem računala. U specifikacijama za Pebble naznačeno je da oblutak ima  glasovno biranje za koje nije potrebno uvježbavanje, nego se samo izgovara ono što telefon treba odabrati (ili se diktira broj glasom, znamenku po znamenku). Vjerojatno zbog paketa na hrvatskom jeziku, ovaj model ima uobičajeno biranje te se imenu u imeniku pridruži (snimi i pohrani) glasovna oznaka, pa se potom s Bluetooth slušalice aktivira glasovno biranje i izgovori željeno ime (jedna od zapisanih glasovnih oznaka). Motorola PEBL U6 telefon je koji će nedvojbeno osvajati ženska srca. Zaista je teško povjerovati da se nekome neće dopasti. Izgled i osjećaj dodira su fenomenalni. Stoga, niste li ga spremni kupiti, nipošto ga ne primajte u ruku. Uzmete li PEBL U6 u ruku, više ga nećete htjeti ispustiti. Samo otvarati i zatvarati. Neprekidno!

 

 

 

Komentari

Trenutno nema komentara.

Odgovori