Testovi mobitela

MOTOROLA SLVR L7

SLVR L7 SLVR L7
Ocijeni mobitel:
Osnovne informacije
Dual SIM Ne
Frekvencija 850 / 900 / 1800 / 1900
Hrvatski izbornik Da
Dimenzije uređaja (mm) 114 x 49 x 11
Masa uređaja (g) 96
Zračenje (W/kg) 1,33
Ekran i tipkovnica
Rezolucija ekrana 176 x 220
Broj boja ekrana 262.144
Tipkovnica Alfanumerička
Memorija
Telefonski imenik Neograničeno
Kamera
Rezolucija stražnje kamere 0,3 megapiksela (640 x 480)
Prijenos podataka
GPRS Da
EDGE Ne
Infracrveni port (IrDA) Ne
Bluetooth Da
WAP Da
Baterija
Vrsta baterije Li-Ion
Kapacitet baterije (mAh) 820
Vrijeme razgovora 2G (h) 6,6
Vrijeme čekanja 2G (h) 350
Brzo punjenje Ne
Bežično punjenje Ne
Multimedija
Diktafon Ne
Glazbeni player Da
FM radio Ne
Dodatne funkcionalnosti
E-mail klijent Da
MMS Da
Java Da
Organizator Da
Gdje kupiti
Cijena 1690 kn
Info VIPnet


091 / 77 00
http://www.vipnet.hr
Cafe Mobil
Pogledajte što se na najvećem hrvatskom forumu o mobilnim komunikacijama piše o ovom proizvođaču!
Pogledajte cijenu mobitela na nabava.net
Nabava.net

 

Tanko i crno
Autor: Davor Petrić

MOTOROLA SLVR L7 neprekidno će privlačiti pažnju. Kad vidite ili primite u ruku telefon čije je crno aluminijsko tijelo debljine kutije za CD, ne možete ostati ravnodušni. Naziv SLVR izveden je od “sliver”, što znači tanki komadić odlomljen od nečega većeg.
Izgled ovih tankih telefona L6 i L7, u kombinaciji s odličnim mogućnostima i vrlo dobrim cijenama, s  pravom ih čini vrlo poželjnima. Motorola L7 je Vodafoneova inačica, dostupna samo u VIP-ovoj ponudi, dok L6 nudi samo T-mobile. Uz odlične mogućnosti, iste kao V360v, a s obzirom na šminku, koja je neosporna i izuzetna, cijena je modela L7 prihvatljiva. Dok smo do sada ravne Motorole godinama  samo opisivali, ali nikad i hvalili, L6 i L7 zavrjeđuju pohvale!     

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1149088865.jpg

Dobre mogućnosti

Poželjnost izvire iz izrazite tankoće, što L modele čini zaista posebnima i vrlo ugodnima za nošenje, npr. u džepu odijela. Iako ležanje u ruci i tipkovnica nisu ni blizu 2 mm užeg i debljeg te oblijeg tijela modela V360v, ističemo da je tijelo modela L7v 4 mm uže od modela V3 pa je osjetno ugodnije za rad. Čak i mnogi koji vole preklopnike kažu da im se ove tanke Motorole dopadaju. L7 je definitivno odličan i privlačan telefon. Jasno, ni L7 nemojte nositi u stražnjem džepu hlača ne želite li ga prelomiti pri sjedanju.
LCD je isti kao na modelu V360v: odličan, velik, fenomenalnih boja, čitljiv na suncu. L7 ima 4 MB slobodne memorije i prazan utor za TransFlash karticu (ali se kartica ne dobije), vrlo dobar VGA fotić, snimanje i prikazivanje videa i speakerphone, ali nema diktafon ni EDGE. Korisnik može promijeniti funkciju 5 funkcijskih tipki, a preostale dvije ispod zaslona određene su već za poruke i WAP. Baš kao i na modelu V360v, prvih 11 korisničkih prečac (onih najvažnijih, od njih 99), blokirani su   Vodafonovim WAP linkovima. Od ostalih Vodafoneovih prilagodbi tu su specijalne, nečitke ikone (kao i za T-Mobile) te glavni izbornik u 4 reda. To se lako može promijeniti ubacivanjem novog skina, što smo provjerili ubacivši poboljšani (manji, brži i s crnim slovima) originalni Motorola 3 x 3 skin napravljen za model V360v (koji se može naći na Mobilovom forumu), što je uklonilo većinu brandinga.
U testiranom modelu L7 bila je novija, bitno promijenjena (iznutra, ne izvana) inačica firmwarea (ABR_RB) od one koja se nalazi na modelu V360v i drugim Motorolama. Najvažnija će  promjena pogodovati i svim korisnicima koji žele kabelom prebaciti melodije (MP3) zvona u telefon i onima koji dokupe TransFlash memorijsku karticu te žele na njoj držati MP3 melodije zvona i/ili slike pozivatelja. To je prva Motorola koja dopušta prebacivanje (MP3) zvona kabelom pomoću jednog od p2k programa. Čak neće „gnjaviti“ ni obrišete li uz pomoć kabela melodiju zvona ili pak uklonite TF karticu s melodijom koja se koristi u nekom od stilova zvona. Onima koji dokupe memorijsku karticu omogućeno je birati i kamo će spremiti datoteke primljene putem Bluetootha: na TransFlash ili u memoriju telefona.
Tipkovnica je crna, ravna, sa srednjim stupcem znamenki spuštenim za pola tipke (orijentacija na slijepo otežana je dok se ne stekne navika), metalna, odlično se osjeti kada je tipka pritisnuta, a razmaknutost tipki uobičajena je za ravne telefone. Preko tipkovnice presvučen je i neupadljiv zaštitni plastični film. Iako je na modelima sa svijetlim tipkama koristan senzor vanjske rasvjete,
na ovom se modelu isključivanjem rasvjete pri jačem ambijentalnom svjetlu otežava čitljivost. Tipkom na desnom boku fotoaparat se uključuje. Na lijevom se boku nalaze dizajnerski izvrsno oblikovane tipke za promjenu glasnoće i Smart tipka, ali im pristupačnost nije dobra.

Uobičajene osobine

Fenomenalan zaslon pokazuje cijeli SMS odjednom. Baš kao i na modelu V360, olakšan je izbor  broja primatelja (i više njih) iz imenika, korisnik može odabrati hoće li dolazne SMS poruke spremiti u memoriju telefona (stotinjak njih) ili na karticu, brojač znakova tijekom pisanja spušta se od 450 naniže, ugrađena je dobra mogućnost automatskog brisanja, odvojeno za primljene i za poslane poruke (po datumu ili broju poruka). Poruke su poredane slijedom stizanja; odgovara se jednom  tipkom, nakon čega se vraćate u poruku na koju ste upravo odgovorili. Poruka se briše pomoću dvije tipke. Poruke na popisu mogu biti prikazane da se vidi tko ih šalje ili da se vidi početak poruke. Na ovogodišnjim modelima složenija je potvrda primitka te je sada potrebno pritisnuti 5 tipki tijekom  pisanja jedne poruke. Za razliku od modela V360v zvučnik (speakerphone i zvona) odlično je riješen pa je vrlo glasan i kad se telefon nalazi na „leđima“.
Jednu zaista izuzetnu Motorolinu prednost nismo dovoljno isticali do sada: korištenje standardne mini-B USB utičnice. Sve modele koji se putem nje i pune možete puniti kad god radite na računalu, spojivši na računalo standardni kabel koji stoji manje od 30 kuna i vjerojatno ga već imate (mi koristimo isti kabel i za fotoaparate i GPS) pa u praksi punjač uopće ne rabite. Poslovnim osobama i onima koji notebook nose uza se više stoga nije problem ako zaborave ponijeti punjač. Motorolu  spojite na notebook i ona se puni.
Preostale su osobine tipične za „jaku“ Motorolu: MP3 zvona (za pozive i SMS poruke), Bluetooth,  speakerphone, prikaz slike osobe koja poziva, dodjela zasebnih zvona za SMS i pozive pojedincima, grupama i profilima, najbolji prečaci na tržištu uz koje potpuno zaboravite rad s izbornicima, funkcija  cut/copy/paste teksta, budilice koje rade i kad je telefon isključen, odličan kalkulator, rokovnik s alarmima, glasovno biranje i popisi poziva sa po 20 zapisa. Nedostaci: nema diktafona, pretraživanje i organizacija imenika, a s priključenom Bluetooth slušalicom nije moguće čuti (MP3) zvono po volji.
Između modela L7 te L6, V360v i V3 neće biti lako odučiti. Najbolji je izbor V360v zbog: 400 kn niže  cijene (s VIP. me linijom i 125 kn na njoj), baterije koja najdulje traje, ergonomije i odličnih tipki,  64-MB TF kartice dostatne za jedan sat MP3 glazbe, naglavnih monoslušalica te standardnog 2,5-mm jacka za njih. Od modela L6 u Simpa paketu za 500 kn manje možete očekivati: manji i  malo slabiji zaslon i razlučivost, samo tri korisnička prečaca jednom tipkom te za neprimjetnih
0,6 mm tanje tijelo, a ne prima TransFlash karticu i nema skin. Godinu i pol star V3 ima veći zaslon kakvoće L7, ali mogućnosti modela L6 za podjednaku cijenu. Lomite li se između L6 i L7, jedina bitna prednost modela L7 je (prazan!) utor za memorijsku karticu. Dokupite li memoriju (TransFlash
512 MB u Arhitehu stoji 360 kn, 9 sati glazbe nasnimi se za 30 minuta) i slušalice (160 kn u RAM3),  L7 i V360v postaju i vrlo dobar MP3 player s playlistama, glazba se prekine tijekom poziva, a možete nazivati i primati pozive bez skidanja slušalica ili dodirivanja telefona. A koji je najljepši?
Odlučite sami.
Motorola L7 odličan je telefon koji će biti izrazito popularan u klasi candybar telefona. Zaista nam se dopada neusporedivo više od bilo kojih dosadašnjih ravnih Motorola. Tijelo je odlično, lijepo i tanko, ali čvrsto i ostavlja dojam trajnosti. Ima sve bitne funkcije, prečace, MP3 zvona, Bluetooth, snima  foto i video, a debljina tijela poput kutije za CD nikoga ne može ostaviti ravnodušnim. Ne sumnjamo da će L7 biti pravi hit, ne samo među šminkerima, već i među poslovnim korisnicima.

 

 

 

Komentari

Trenutno nema komentara.

Odgovori