Testovi mobitela

MOTOROLA L9

L9 L9 L9
Ocijeni mobitel:
Osnovne informacije
Dual SIM Ne
Frekvencija 850 / 900 / 1800 / 1900
Hrvatski izbornik Da
Dimenzije uređaja (mm) 113 x 49 x 11,5
Masa uređaja (g) 96
Ekran i tipkovnica
Rezolucija ekrana 176 x 220
Broj boja ekrana 262.144
Tipkovnica Alfanumerička
Memorija
Telefonski imenik Neograničeno
Kamera
Rezolucija stražnje kamere 2 megapiksela (1600 x 1200)
Prijenos podataka
GPRS Da
EDGE Da
Infracrveni port (IrDA) Ne
Bluetooth Da
WAP Da
Baterija
Vrsta baterije Li-Ion
Kapacitet baterije (mAh) 880
Vrijeme razgovora 2G (h) 7,5
Vrijeme čekanja 2G (h) 350
Brzo punjenje Ne
Bežično punjenje Ne
Multimedija
Diktafon Da
Glazbeni player Da
FM radio Ne
Dodatne funkcionalnosti
E-mail klijent Da
MMS Da
Java Da
Organizator Da
Gdje kupiti
Cijena na upit
Info Motorola GmbH


0800 223 003
http://www.motorola.com
Cafe Mobil
Pogledajte što se na najvećem hrvatskom forumu o mobilnim komunikacijama piše o ovom proizvođaču!
Pogledajte cijenu mobitela na nabava.net
Nabava.net

Svakako pogledajte i...


 

SJAJNO I VITKO
Autor: Davor Petrić

Motorola je obnovila telefon koji je započeo ludilo tankih ravnih (candy bar) telefona

Motorola L9 je nadogradnja odličnog, tankog, elegantnog crnog L7. Kako je to i danas vrlo dobar telefon, nema potrebe za velikim zahvatima. Novi je izgled, stereo bluetooth, FM radio te fotoaparat s 2 megapiksela. Najveća je promjena što je unutra softver (sučelje) nove generacije pa su mu funkcije kao u odličnom KRZR K1.
Riječ je o vrlo tankom telefonu, debljine 11 mm, dakle, debljine poput standardne kutije CD - a. Iako je konkurencija ponudila i tanje telefone, svakako valja oba probati u ruci prije odluke. Tanje nije nužno i bolje. Kako i osobno koristimo jedan tanki telefon (L2), znamo da je ta debljina potpuno neprimjetna u džepu hlača, a istovremeno je u ruci vrlo ugodna za korištenje. Ujedno je zadržana i normalna baterija koja mu osigurava solidno trajanje.

Sjajno kućište

Najvidljivija promjena je što je oko gornjeg ruba metalnog kućišta polirani, visokosjajni okvir. Tipkovnica je i dalje folija, ali plastična. Mnogima će pod prstima ove tipke djelovati čak i ugodnije od tipkovnice s metalnom folijom. Hvalimo poleđinu koja kao da je premazana tankim slojem gume - vrlo ugodna u ruci te nimalo ne klizi. Skloni smo vjerovati da će se ova elegantna, ali i upadljiva sjajno-crna kombinacija, više sviđati djevojkama.
Tipkovnica sada ima smanjenu crvenu i zelenu tipku kako bi se iznad njih dodala tipka C (brisanje) i tipka za uključivanje radija. Ugrađen je FM radio s RDS-om. Ispiše ime stanice koju slušate, a dobro je i pohranjivanje stanica u memorije. Kao i obično, preduvjet je spajanje žičanih slušalica koje mu služe kao antena. Tipke imaju manje gumene graničnike između sebe, pa će tražiti nešto privikavanja, ali su u praksi vrlo ugodne.
Hvalimo što su konačno ugradili mogućnost automatskog zaključavanja tipki. U izbornicima je lako odabrati i vrijeme nakon kojeg će se tipke same zaključati. I otključavanje je postalo lakše.
Zaslon je ostao odličan, velik i izvrsnih boja. S bitno poboljšanim prikazivačem slika koje se sada vide preko cijela zaslona, užitak postaje i slikanje s 2-megapikselnim aparatom. Ugrađena je velika memorija, a lako ju je proširiti umetanjem microSD kartice u utor na desnom boku (bez isključivanja telefona).

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1215680400.jpg

Još bolji glas

Zvuk glasa na L9 je natprosječno jasan. Hvalimo diktafon koji u novom softveru snima do jednog sata u komadu, pa čak i tijekom razgovora. Snimljeno možete slušati na speakerphoneu ili preko bluetootha, čak i jednostavno postaviti za zvono! Aktivira se tipkom na boku, kako i valja.
Ugrađeni MP3 player radi vrlo dobro kada mu definirate playliste. Isprobali smo ga i sa stereo slušalicama Motorola S9 - sve radi savršeno te poštuje sve komande slušalica.
Hvalimo i što se čuje MP3 zvono i na telefonu i u bluetooth slušalici istovremeno. Stišate li sasvim zvono na telefonu, MP3 zvono se i dalje čuje u BT slušalici. Dok je priključena bluetooth slušalica, zvono na telefonu je automatski dosta tiše, za što ćemo tek nakon nekog vremena prakse moći reći smatramo li to dobrim ili ne.
Novo će sučelje, poput onoga na Windows XP, biti vrlo jasno i ugodno svim novim korisnicima koji ranije nisu rabili Motorolu, dok će stari i iskusni motorolaši žaliti što imaju samo sedam tipki za postavljanje funkcija po volji (kursori, funkcijske i Smart tipka na lijevom boku).
Izbor funkcija je vrlo dobar, kao i na ostalim Motorolama: odličan imenik s više brojeva u jednom imenu, odličan kalkulator, znatno poboljšan rokovnik, snimanje i gledanje videa - sada preko cijelog zaslona, poruke idu u telefon ili karticu po izboru, MP3 zvona za pozive i poruke, grupe i profili, specijalna zvona za specijalne osobe te svjetski sat.
Hvalimo i što se, kao i druge Motorole, baterija puni i na računalo spaja standardnim mini USB kabelom, a računalo L9 vidi kao vanjski disk (ako tako izaberete).
Motorola L9 je natprosječno ugodan i elegantan telefon, kompletno opremljen, odličan i za glazbu, s FM RDS radijem, a sve to po vrlo povoljnoj cijeni. Tko želi eleganciju i jednostavnost, dobro će izabrati odabere li Motorolu L9.

Nevjerojatna otpornost Motorole!

Pred sam kraj testiranja imali smo nesreću da je Motorola L9 pala s 10. kata
zgrade na tvrdu podlogu! Očekivali smo da bude smrskana, u mnogo komadića.
Nije, u jednom je komadu, samo su baterija i poklopac odletjeli. Sumnjičavo smo telefon uključili, a on je sasvim normalno radio! Motorola L9 je i nakon tog pada s 10. kata na tvrdu podlogu potpuno normalno radila! Na kućištu je ostalo nekoliko ogrebotina na rubu kojim je udarila o tlo. Ipak, od ogromne siline udarca pukao je zaslon. Zamjena LCD-a je zanemarivo sitan popravak, posebno u odnosu na pad od 10 katova!

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1215680412.jpg

KONKURENCIJA

Samsung SGH-X820
Još tanji telefon sa slabijom baterijom, ne prima memorijske kartice, visoka cijena.

PLUS I MINUS

+ izgled, kućište, stereo MP3 player
- prečaci

 

 

 

Komentari

l9

22. prosinca 2011 - 22:00 Prijavi neprimjeren komentar

Mobitel mi je ispao iz ruke..display je pobjelio...nije pukao. U cemu je kvar???

*GR!NCH*

11. svibnja 2009 - 11:14 Prijavi neprimjeren komentar

Ma Moto U9 je bog za ovu motorolu l9-......U9 najaci mob bgm


Odgovori