Testovi mobitela

MOTOROLA MPx220

MPx220 MPx220
Ocijeni mobitel:
Osnovne informacije
Dual SIM Ne
Frekvencija 850 / 900 / 1800 / 1900
Hrvatski izbornik Da
Dimenzije uređaja (mm) 100 x 48 x 25
Masa uređaja (g) 110
Zračenje (W/kg) 0,58
Ekran i tipkovnica
Rezolucija ekrana 176 x 220
Broj boja ekrana 65.536
Tipkovnica Alfanumerička
Memorija
Telefonski imenik Neograničeno
Kamera
Rezolucija stražnje kamere 1,3 megapiksela (1280 x 960)
Prijenos podataka
GPRS Da
EDGE Ne
Infracrveni port (IrDA) Da
Bluetooth Da
WAP Da
Baterija
Vrsta baterije Li-Ion
Kapacitet baterije (mAh) 1000
Vrijeme razgovora 2G (h) 7
Vrijeme čekanja 2G (h) 260
Brzo punjenje Ne
Bežično punjenje Ne
Multimedija
Diktafon Da
Glazbeni player Da
FM radio Ne
Dodatne funkcionalnosti
E-mail klijent Da
MMS Da
Java Da
Organizator Da
Gdje kupiti
Cijena 1999 kn
Info RAM3


01 / 4614 597
http://www.ram3.hr/
Cafe Mobil
Pogledajte što se na najvećem hrvatskom forumu o mobilnim komunikacijama piše o ovom proizvođaču!
Pogledajte cijenu mobitela na nabava.net
Nabava.net

 

PROZOR U TELEFON
Autor: Davor Petrić

MOTOROLA MPX220

zamijenila je prethodnika nakon godine i pol. Ispravljeni su nedostaci modela MPx200: ugrađen je Bluetooth i fotoaparat (čak i LED-ica koja glumi bljeskalicu na metardva) te može snimati i prikazivati video. MPx 220 s Motorolom vezuju samo sistemski kabel i naziv. Popis osobina uobičajen je za današnje telefone, a jedina je razlika vrijedna spomena (sporo) pregledavanje web-stranica.

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1148332699.jpg

NOVO KUĆIŠTE

Kućište je dosta visoko zbog izbočine s antenom, čvrsto je, gotovo bez škripanja, a zaslon ne udara na tipke. Unutarnji zaslon malo je veći od serije V, odlične razlučivosti svojstvene Motoroli, a i vanjski je zaslon u boji. Telefon stalno isključuje vanjski zaslon pa se bez pritiska na bočnu tipku ne vidi ništa (vrijeme, ima li pristiglih poruka ili propuštenih poziva). Jedino mu ostaje da na njemu vidite tko zove i njegovu sliku. Uključivanje traje cijelu minutu! Ugodno brzo sučelje isto je kao i na starijem modelu: dakle, za one koji žele nešto riješiti brzo i učinkovito, jer nema prečaca ni prilagodbe korisniku. Tko je navikao na Motoroline prečace koji uklanjaju potrebu za odlaskom u izbornike i rješavaju sve jednom ili dvije tipke, na modelu MPx 220 dobit će slom živaca. Jedini prečac koji postoji jest, kad telefon pokaže popis izbornika, tipka s odgovarajućom znamenkom koja se može pritisnuti za izravni ulazak u taj izbornik. Ponekad čak za čitanje SMSa valja pritisnuti pet tipki!? Tipke su vrlo dobre, ali su gornje mogle biti manje, a glavne tipke veće. Na desnom je boku utor za MiniSD karticu te tipka fotoaparata (možete slikati sami sebe i gledati se na vanjskom zaslonu), a na dnu se nalazi široki sistemski priključak kao na Motorolama serije V. SMS se može pročitati odjednom i na odličan način kad ih je više, slova su vrlo sitna (mogu se i povećati), ima brojač znakova, potvrdu primitka te se SMS može i pohraniti u neku od mapa, a e-mail je odvojen od SMS-a. Isprobali smo prijenos podataka, ali iako VIP ima EDGE, MPx je ostao samo na običnom GPRSu, što je danas teško opravdati.

GENIJALNO PRETRAŽIVANJE IMENIKA

Genijalno je pretraživanje imenika: počne se tipkati neki broj, a prikazuju se samo imena koja imaju neka od slova s pritisnutih tipki! Otipkate 935, a telefon prikaže sve Zeko i Zeljko. Bluetooth radi, uredno šalje podatke na notebook. Šteta što MPx220 ne šalje melodiju odabranog zvona u BT slušalicu nego se u njoj čuje samo biip-bip. Zaslon je previše svijetao u zatvorenom prostoru, nečitljiv na suncu, a rasvjeta se ne može podesiti. Telefon obavezno prihvaća dolazni poziv kada ga se otklopi, a izvana se ne može odbiti poziv već samo prekinuti zvono. Imenik ima čak 45 polja, a tek je 25. polje odabir melodije za tu osobu; još gore, nema polja za odabir fotografije za tu osobu, to se obavlja tamo gdje vidite slike!? Tijekom odabira pozadine ili zvona nije moguće čuti ni melodiju ni vidjeti sliku. Ponekad se može dogoditi da otkucate nekoliko slova prije nego se rasvjeta tipki uključi. U profilu se ne može odabrati/pohraniti melodije zvona (samo snage). Jedini prečac jednom tipkom jest namijenjen promjeni profila. Diktafon ima, ali je potrebno pet pritisaka na tipke za snimanje. Biranje glasom dobiva novu dimenziju jer je riječ o prepoznavanju glasa (bez potrebe za snimanjem)! Telefonu kažete "Voice dial!", pa telefon kaže "Reci broj!", pa vi kažete ime, recimo Zeko ili Mobil, on pokaže što misli da odgovara tome (i Zeko i Mobil točno nađe!) i nazove! Ili diktirate znamenke glasom! Eh, ali Microsoft ovo radi samo za biranje s telefona, ne i s BT slušalice!? Kako za aktiviranje izdavanja glasovnih naredbi valja pritisnuti četiri tipke i gledati u telefon da vidite što vas pita (ali onda ne čujete što vas pita), u praksi znači da telefon nema glasovno biranje (osim ako ne želite nekoga impresionirati u kafiću). Motorola MPx 220 kompletan je telefon koji ima vjerojatno sve potrebne funkcije. Sučelje je na razini većine ostalih telefona (bez Motoroline prilagodljivosti i prečaca), ima e-mail, rokovnik, speakerphone, Bluetooth, proširivu memoriju, MP3 player, MP3 zvona, foto, video i neosporan faktor šminke - mnogima će to biti dovoljan razlog za kupnju, posebice nezahtjevnim Motorolinim korisnicima.

PLUS

IZGLED

UNUTARNJI ZASLON P

OPIS OSOBINA

MINUS

PREGLED ZVONA I SLIKA PRI BIRANJU

GLASOVNO BIRANJE

 

 

 

Komentari

maglica

25. travnja 2010 - 21:24 Prijavi neprimjeren komentar

ovo je najbolji mob koji sam imao...3 godine je radio bez greske!!


Odgovori