Testovi mobitela

MOTOROLA W180

W180 W180 W180
Ocijeni mobitel:
Osnovne informacije
Dual SIM Ne
Frekvencija 850 / 900 / 1800 / 1900
Hrvatski izbornik Da
Dimenzije uređaja (mm) 110 x 45 x 15
Masa uređaja (g) 80
Zračenje (W/kg) 0,93
Ekran i tipkovnica
Rezolucija ekrana 128 x 128
Broj boja ekrana 65.536
Tipkovnica Alfanumerička
Memorija
Telefonski imenik Neograničeno
Prijenos podataka
GPRS Da
EDGE Ne
Infracrveni port (IrDA) Ne
Bluetooth Ne
WAP Da
Baterija
Vrsta baterije Li-Ion
Kapacitet baterije (mAh) 940
Vrijeme razgovora 2G (h) 9,9
Vrijeme čekanja 2G (h) 465
Brzo punjenje Ne
Bežično punjenje Ne
Multimedija
Diktafon Ne
Glazbeni player Ne
FM radio Da
Dodatne funkcionalnosti
E-mail klijent Ne
MMS Da
Java Da
Organizator Da
Gdje kupiti
Cijena 299,00 kn
Info Motorola GmbH


0800 223 003
http://www.motorola.com
Cafe Mobil
Pogledajte što se na najvećem hrvatskom forumu o mobilnim komunikacijama piše o ovom proizvođaču!
Pogledajte cijenu mobitela na nabava.net
Nabava.net

 

Čokoladica bez škripanja
Autor: Davor Petrić

Motorola pokazuje kako jeftin telefon ne mora biti i škripav ili osjetljiv.

Motorola W180 je vrlo bliski rod njihovom novom i vrlo simpatičnom W180. Mogućnosti su im gotovo iste. W180 je model oblika čokoladice, dakle duguljastog, bez Motorolina preklopa. Ipak, u odnosu na modele drugih proizvođača ima nekoliko bitnih razlika. Prva je da je kućište spojeno vijcima (umjesto "udicama"). Hmm, što sad ovaj lupa, pa nije ovo ribičija? Normalnim jezikom, to znači da, iako sasvim plastično, kako i dolikuje jednom jeftinom telefonu, ovdje nema nimalo škripe tako karakteristične za mnoge telefone, i to ne čak samo one jeftine.

Pozadina je zanimljivo izrađena, nije glatka, nego ima neki uzorak, a stražnji bridovi su zaobljeni. U kombinaciji s vrlo uskim tijelom, to znači da je ovaj telefon natprosječno ugodan u ruci.

Zaslon je kao i na W180 malo manji od jačih Motorola, ali još uvijek sasvim normalne veličine. Slika na njemu je vrlo dobra, svaki nas put nanovo ovi zasloni iznenade koliko imaju dobru sliku, iako bi netko bez iskustva na osnovu brojeva mogao odmahnuti rukom.

I ovdje je, kao i na W270, sučelje tipična Motorola aktualnih generacija. Zaslon pokazuje relativno krupne znakove i može se normalno pročitati i na suncu, što je uvijek poželjna osobina koja nedostaje mnogim zaslonima u boji.

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1224057548.jpg

Tipkovnica je folija

Tipkovnica je svojevrstan miks, poput one na L7: većina tipki su folija, ali je onaj krug za pomicanje s potvrdnom tipkom u njegovoj sredini prava fizička tipka koja malo više viri izvan tipkovnice. Ovo smatramo idealnim rješenjem za tipkovnice od folije jer je ovu kursorsku grupu ipak lakše pritiskati kada je riječ o nečemu izbočenom s nešto većim hodom, a kako se one mnogo koriste - imamo i zanemarivu šansu da ćemo pogrešno skrenuti radi neizražene tipkovnice koja nam ne omogućava da osjetom prepoznamo gdje je prst.

Za razliku od preklopnog W270, ovdje nema dodatnih tipki iznad zelene i crvene slušalice te na boku telefona nema niti jedne tipke. Na bokovima su samo utičnice za stereo slušalice (2,5 mm) i s druge strane mini USB za napajanje. Dok W270 prima samo 500 SMS poruka u vlastitu memoriju, W180 će čuvati čak do 750 porukica! I ovdje možete u izborniku birati želite li da se poruke pohranjuju u telefon ili u SIM karticu.

I ovdje je, uz uobičajeni kalkulator, kalendar, budilicu, prisutna i štoperica, ali i mogućnost prečaca. To je vjerojatno najbolja osobina Motorola: što često rabite, stavite na neki broj (obično ih može biti do 99) te potom do te funkcije dolazite jednostavnim pritiskom na tipku Meni plus odabranu znamenku. Tako do devet najčešće rabljenih funkcija dolazite pritiskom na samo dvije tipke, i boli vas briga gdje su u izborniku. Osobno mogu reći, a se nakon mnogo godina rada s Motorolama njihovim izbornikom ne služim gotovo nikad, jer praktički sve se može riješiti ovim prečacima. Genijalno!

Ugrađen je FM stereo radio, ali za njegovu uporabu valja imati žičane slušalice jer se one, kako je uobičajeno, rabe kao antena. Kako ovdje nema mogućnosti dodavanja memorijske kartice, ovaj telefon nije dobar izbor želite li telefon koji je ujedno i MP3 player. Isto tako nije ludnica niti za one koji se žele mnogo igrati slikama, jer nema niti fotoaparata niti rada sa slikama, osim izbora sličice za postavljanje na zaslon. Dakle, skup funkcija na ovom telefonu je minimalan, i sve je podređeno najnižoj cijeni, ali uz pružanje svih osnovnih funkcija telefona.

Kao i drugi aktualni modeli, i ova Motorola ima njihovu CrystalTalk tehnologiju koja poboljšava jasnoću glasa, kako onome tko ima ovaj telefon, tako i njegovim sugovornicima. Time ovaj telefon ima tendenciju iskočiti iz mase jeftinih telefona: ne samo da je kućište čvršće i nimalo ne škripi, nego se telefon i natprosječno dobro čuje!

Motorola W180 ima osnovni skup funkcija, ima ogromnu prilagodljivost koja omogućava da se ništa ne mora tražiti u izbornicima, ugrađen FM radio, kućište koje ne škripi te vrlo čitka slova i CrytalTalk bistrinu govora. Za vrlo jeftin telefon - sasvim dovoljno, zar ne?

PLUS I MINUS:

+ cijena, solidnost, jednostavnost

- bluetooth

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1224057570.jpg

KONKURENCIJA:

Sony Ericsson J110i

 

Oba nemaju fotoaparat, imaju minimalno memorije bez mogućnosti proširivanja, Motorola ima nešto veći zaslon te veći telefonski imenik – J110i ima mjesto za 200 brojeva.

 

 

 

Komentari

doktor aca

13. kolovoza 2009 - 22:59 Prijavi neprimjeren komentar

Motorola W180 je odlican mobilni telefon,osnovnih funkcija.Mena je odusevio kristalno jasan zvuk.


Odgovori