Testovi mobitela

MOTOROLA W270

W270 W270 W270
Ocijeni mobitel:
Osnovne informacije
Dual SIM Ne
Frekvencija 850 / 900 / 1800 / 1900
Hrvatski izbornik Da
Dimenzije uređaja (mm) 45 x 95 x 17
Masa uređaja (g) 88
Zračenje (W/kg) 0,93
Ekran i tipkovnica
Rezolucija ekrana 128 x 128
Broj boja ekrana 65.536
Tipkovnica Alfanumerička
Memorija
Telefonski imenik Neograničeno
Prijenos podataka
GPRS Da
EDGE Ne
Infracrveni port (IrDA) Ne
Bluetooth Ne
WAP Da
Baterija
Vrsta baterije Li-Ion
Kapacitet baterije (mAh) 940
Vrijeme razgovora 2G (h) 9
Vrijeme čekanja 2G (h) 450
Brzo punjenje Ne
Bežično punjenje Ne
Multimedija
Diktafon Ne
Glazbeni player Da
FM radio Da
Dodatne funkcionalnosti
E-mail klijent Ne
MMS Da
Java Da
Organizator Da
Gdje kupiti
Cijena 699,00 kn
Info Motorola GmbH


0800 223 003
http://www.motorola.com
Cafe Mobil
Pogledajte što se na najvećem hrvatskom forumu o mobilnim komunikacijama piše o ovom proizvođaču!
Pogledajte cijenu mobitela na nabava.net
Nabava.net

 

Preklopnik za malo novca
Autor: Davor Petrić

Motorola je poznata po proizvodnji preklopnika, a W270 je novi model u klasi jeftinih preklopnih telefona.

Motorola W270 je jednostavan i jeftin preklopni telefon, s vrlo kvalitetno izvedenim preklopom te izuzetno ugodnom vanjštinom. Telefon je sasvim crn, a vanjštinu ističe oblik i to što je taj vanjski sloj izuzetno ugodan na dodir, ne klizi, gotovo da bismo ga nazvali mekanim (ali nije gumiran). Gornja strana poklopca je sjajna, a sve ostalo je mat. Oblik ističe to što nije pravokutan, nego zaobljenih bridova i što su dijelovi na vrhu i dnu pod drukčijim kutom. Posebno dobar detalj je što su bočne tipke (lijevi bok) obojane u veselu crvenu boju, što se odlično uklapa i dizajn čini još privlačnijim.
Kako je riječ o modelu koji treba biti jeftin, izbacili su vanjski zaslon, što nije pretjerano grozno jer se tamo i dalje vide neke sličice koje će naznačivati važne događaje, poput punjenja ili primitka poruke. Tipkovnica je od folije.
Zaslon je također tipičan za jeftinije telefone i ima nešto manju razlučivost od skupljih modela. U praksi to nimalo ne smeta, zaslon je isti kao na npr. L2 i nekim drugim njihovim jeftinijim modelima. Slika je vrlo dobra, vidi se pročitati i na suncu. Ipak, manja razlučivost ima i svoje prednosti i to vrlo bitne: slova su krupnija! Tako zaslon pokazuje šest redaka teksta od čega su četiri retka za koristan tekst (izbornici, poruke), a na vrhu je uvijek jedan redak s naslonom te na dnu uvijek jedan redak s trenutnim zadaćama koje obavljaju dvije funkcijske tipke.
Zvuk (i vlasniku W270 i sugovornicima) je natprosječno dobar radi ugrađene CrystalTalk tehnologije o kojoj ste u Mobilu već mogli pročitati.

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1224058067.jpg

Glazba i glazba

Tipkovnica je ovaj put odlično upotrijebila one dvije dodatne tipke iznad crvene i zelene slušalice. Za razliku od nekorisnog WAP-a ili brisanja zadnjeg znaka (koje nije na pravi način iskorišteno na Motorolama), lijeva dodatna tipka (ona iznad zelene slušalice) poziva glazbenu biblioteku, a desna funkcijska tipka poziva FM radio.
Pretpostavljamo kako će s ovim modelom dolaziti žičane slušalice. Žičane su slušalice potrebne za slušanje radija jer mu one ujedno služe i kao antena, a priključuju se u standardni 2,5 mm priključak na desnom boku. I taj priključak, kao i standardni mini USB za napajanje na lijevom boku, prekriveni su gumenim poklopcem pa ih se ne vidi sve dok ih ne želite vidjeti.
 Radio je dobar, ima memorije, RDS je pa prikazuje i uobičajene tekstualne podatke koje radijska postaja emitira, a dobar je štos što je frekvenciju moguće lako poslati nekome drugome kako bi i ta druga osoba mogla slušati istu stanicu. Hmmm, više štos nego korisno, ali je dobar štos, zar ne?
Tipka za glazbu otvara glazbeni player, jasno - za MP3. Da je ovo telefon orijentiran glazbi, pokazuju i crteži na njegovim tipkama jer se na onom središnjem krugu za navigaciju nalaze play / pause i naprijed i nazad, a kada je telefon preklopljen, iste te funkcije preuzimaju i već spomenute, veselo crvene tipke na lijevom boku. Dakle, glazbom se može navigati i bez rasklapanja telefona. Sve pet za jeftini model. Prima i MicroSD karticu na čijih se najviše 2 GB može staviti mnogo glazbe!
Kao i obično, hvalimo što se puni preko standardnog mini USB kabela pa ga tako uvijek možete napuniti i s računala dok na njemu radite ili se snaći u mnogim situacijama u kojima biste imali problema ako ne ponesete vlastiti punjač: isti kabel rabi većina fotoaparata i GPS-ova. Odlično!
Hvalimo i što telefon ima podršku za prečace, pa nakon što definirate što vam je najbitnije, ne morate šetati po izbornicima da biste nešto uradili. Jednostavno pritisnete tipku Meni i nakon toga broj prečaca. Recimo da želite poslati MMS (ili bilo što drugo) i da ste to stavili na tipku 5, samo pritisnete Meni pa 5 i možete početi pisati poruku. Šteta samo što nema u izborniku mogućnost direktnog snimanja glasovne poruke (što je idealno kad imate besplatni MMS). Eh, nešto su morali maknuti da glume kako je ovo slabiji model. Ugrađena je i mogućnost automatskog traženja potvrde primitka SMS poruka.
Ukratko, Motorola W270 je krasan preklopni telefon s glazbom za vrlo malo novca.

PLUS I MINUS:

+ cijena, izgled, kućište
- bluetooth

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1224058085.jpg

KONKURENCIJA:

Sony Ericsson W380i

Oba su glazbeni telefoni, oba dolaze bez dodatne kartice, što danas više nije neki nedostatak s obzirom na cijene memorije. W380i ima fotoaparat.

 

 

 

Komentari

Trenutno nema komentara.

Odgovori