Testovi mobitela

MOTOROLA E1000

E1000 E1000
Ocijeni mobitel:
Osnovne informacije
Dual SIM Ne
Frekvencija 900 / 1800 / 1900 / 2100
Hrvatski izbornik Ne
Dimenzije uređaja (mm) 114 x 52 x 21
Masa uređaja (g) 86
Zračenje (W/kg) 0,88
Ekran i tipkovnica
Rezolucija ekrana 176 x 220
Broj boja ekrana 262.144
Tipkovnica Alfanumerička
Memorija
Telefonski imenik Neograničeno
Kamera
Rezolucija stražnje kamere 1,3 megapiksela (1280 x 960)
Prijenos podataka
GPRS Da
EDGE Ne
Infracrveni port (IrDA) Ne
Bluetooth Da
WAP Da
Baterija
Vrsta baterije Li-Ion
Kapacitet baterije (mAh) 780
Vrijeme razgovora 2G (h) 7,5
Vrijeme čekanja 2G (h) 240
Multimedija
Diktafon Da
Glazbeni player Da
FM radio Ne
Dodatne funkcionalnosti
E-mail klijent Da
MMS Da
Java Da
Organizator Da
Gdje kupiti
Cijena 3290 kn
Info VIPnet


091 / 77 00
http://www.vipnet.hr
Cafe Mobil
Pogledajte što se na najvećem hrvatskom forumu o mobilnim komunikacijama piše o ovom proizvođaču!
Pogledajte cijenu mobitela na nabava.net
Nabava.net

 

VIDI EKRAN!
Autor: Davor Petrić

MOTOROLU E1000

od običnog GSM telefona razlikuju UMTS frekvencija (WCDMA 2100 MHz) i marketinška zvijezda UMTS-a - videotelefon. E1000 ima dvije kamere: stražnju (kao na svim drugim telefonima) i prednju, iznad LCDa. Lijevo pored zaslona nalazi se plava tipka kojom se ostvaruje videopoziv. I videorazgovor započinje!

http://imgu.mobil.hr/testovi/1148251740.jpg

E, TO JE ZASLON!

Kućište se ističe velikim zaslonom: 35x45 mm fenomenalne razlučivosti - slova izgledaju kao tiskana! Šteta je što zaslon ne pokazuje više teksta od modela V500; slova su čak malo sitnija (ali je prored veći!?). Korisnik može za pozadinu postaviti sliku po izboru i ona se krasno vidi preko cijelog zaslona. Cijenu veličine zaslona plaćaju tipke: čak ih je osam na bridovima pored zaslona! S lijeve strane zaslona nalaze se dvije tipke za glasnoću, a ispod njih plava tipka za videopoziv i normalna zelena tipka. S desne su strane tipka za WAP, videokameru, brisanje te crvena tipka. Joystick za pomicanje i pritiskanje smješten je između tipki 2 i 5 te ponekad uzrokuje pogreške pri navigaciji. Pozitivno je da su brojčane tipke dobro oblikovane pa ih je moguće pravilno pritisnuti. Izgleda da je Motorola konačno odlučila staviti zelenu tipku s lijeve strane telefona jer je i sučelje postavljeno u skladu s tim. E1000 ima ugrađenih 18 MB memorije, a prima i TransFlash memorijsku karticu (dobije se 32 MB) ispod baterije. Zbog sporog prebacivanja datoteka između telefona i računala (5 MB za 80 sek) neće biti popularan kao MP3 player (zvuk na priloženim stereoslušalicama jedva prolazi, a radi samo CBR MP3). Iako punjač ima isti priključak, nije kompatibilan s prijašnjim Motorolinim modelima. Uz ovu cijenu, škripa kućišta nas je začudila. Fotografije stražnje kamere imaju 1280x960 piksela i uobičajenu (ne)oštrinu pa se ne mogu uspoređivati s pravim fotoaparatom.

BT RADI BOLJE

U odnosu na prethodne modele, konačno su poboljšana Bluetooth zvona: sada se čuje MP3 ili bilo koje odabrano zvono i dok je priključena BT slušalica, pa se čak može odabrati i da se zvono čuje samo na telefonu ili u slušalici ili oboje. Za utjehu, E1000 istovremeno svira i vibrira. Sustav izbornika isti je kao i na ostalim Motorolama. Telefonom se upravlja preko dvije funkcijske tipke i uvijek dostupne tipke Menu. Prečaci su odlični: korisnik ih može postaviti sedam, a pozivaju se jednom tipkom, plus devet za pozivanje dvjema tipkama, plus devedeset za poziv trima tipkama. Tu su i odličan cut/copy/paste, MP3 zvona, rokovnik koji je sada dobio i popise obaveza, dobar kalkulator, alarmi, e-mail te dioda koja glumi bljeskalicu za snimanje na 1 do 2 m udaljenosti. Motorola je konačno uključila većinu onoga što su prije korisnici morali sami popravljati: telefon prima oko 80 SMS poruka u telefon, ima

VIDEOSENZACIJA!

Uspostava videopoziva jednostavna je: nazovete videobroj, ispružite ruku s telefonom pedalj-dva ispred sebe i pričekate na sliku sugovornika. Istovremeno, u maloj sličici vidite sebe (odnosno sliku koju šaljete sugovorniku) - na ilustraciji u tom okviru, lijevo gore, vidite pretežno fotoaparat. I gledate i govorite! Zvuk se čuje putem speakerphonea ili, bolje, putem ožičene ili Bluetooth slušalice. Imajte na umu da još uvijek velik broj mjesta nije sasvim pokriven UMTS signalom: tada ne možete uspostaviti vezu ili veza (video ili glasovni poziv) pukne. Videotelefon je definitivno zanimljiv roditeljima, koji žele vidjeti mjesto na kojem im se nalaze djeca, a privlačit će i mlade zaljubljene parove, mnoge radi ogromnog prestiža, no korisni su i za videoseks (umjesto telefonskog). Jedini koji od videotelefona imaju stvarne koristi jesu gluhonijeme osobe. Na suprotnoj strani: koliko zaposlenika želi gledati šefa kad ih nazove, koliko supružnika ili parova želi da ih onaj drugi nazove i kaže: "Pokaži mi gdje si ili s kim si na poslovnom sastanku"? Nazove li vas netko na videotelefon i zatraži da pokažete tko je pored vas i gdje ste, nemate isprike to i ne uraditi (eventualno možete pokušati napasti supružnika pričom o povjerenju). Da, morate biti i dotjerani, kosa oprana, frizura sređena, fino odjeveni... Nemojte misliti da videotelefon daje sliku poput one umontirane u TV reklami! Slika je dobra dok se sugovornik ne pomiče, ali brz ili velik pokret "razmazan" je. Slika traži puno svjetla i nije oštra, nos dominira, a lice je debelo (probajte se uslikati s udaljenosti 30-40 cm; fotografi znaju kako to utječe na izgled lica). Videopoziv je besplatan do 22. lipnja, dostupan svim pretplatnicima (ne i za VIP.me), neopisivo je zabavan i privlačan štos te je definitivno hit sezone i vrhunski statusni simbol za sve koji si ga mogu priuštiti!

 

 

 

Komentari

Trenutno nema komentara.

Odgovori