Testovi mobitela

MOTOROLA E1000

E1000 E1000
Ocijeni mobitel:
Osnovne informacije
Dual SIM Ne
Frekvencija 900 / 1800 / 1900 / 2100
Hrvatski izbornik Ne
Dimenzije uređaja (mm) 114 x 52 x 21
Masa uređaja (g) 86
Zračenje (W/kg) 0,88
Ekran i tipkovnica
Rezolucija ekrana 176 x 220
Broj boja ekrana 262.144
Tipkovnica Alfanumerička
Memorija
Telefonski imenik Neograničeno
Kamera
Rezolucija stražnje kamere 1,3 megapiksela (1280 x 960)
Prijenos podataka
GPRS Da
EDGE Ne
Infracrveni port (IrDA) Ne
Bluetooth Da
WAP Da
Baterija
Vrsta baterije Li-Ion
Kapacitet baterije (mAh) 780
Vrijeme razgovora 2G (h) 7,5
Vrijeme čekanja 2G (h) 240
Brzo punjenje Ne
Bežično punjenje Ne
Multimedija
Diktafon Da
Glazbeni player Da
FM radio Ne
Dodatne funkcionalnosti
E-mail klijent Da
MMS Da
Java Da
Organizator Da
Gdje kupiti
Cijena 3290 kn
Info VIPnet


091 / 77 00
http://www.vipnet.hr
Cafe Mobil
Pogledajte što se na najvećem hrvatskom forumu o mobilnim komunikacijama piše o ovom proizvođaču!
Pogledajte cijenu mobitela na nabava.net
Nabava.net

 

VIDI EKRAN!
Autor: Davor Petrić

MOTOROLU E1000

od običnog GSM telefona razlikuju UMTS frekvencija (WCDMA 2100 MHz) i marketinška zvijezda UMTS-a - videotelefon. E1000 ima dvije kamere: stražnju (kao na svim drugim telefonima) i prednju, iznad LCDa. Lijevo pored zaslona nalazi se plava tipka kojom se ostvaruje videopoziv. I videorazgovor započinje!

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1148251740.jpg

E, TO JE ZASLON!

Kućište se ističe velikim zaslonom: 35x45 mm fenomenalne razlučivosti - slova izgledaju kao tiskana! Šteta je što zaslon ne pokazuje više teksta od modela V500; slova su čak malo sitnija (ali je prored veći!?). Korisnik može za pozadinu postaviti sliku po izboru i ona se krasno vidi preko cijelog zaslona. Cijenu veličine zaslona plaćaju tipke: čak ih je osam na bridovima pored zaslona! S lijeve strane zaslona nalaze se dvije tipke za glasnoću, a ispod njih plava tipka za videopoziv i normalna zelena tipka. S desne su strane tipka za WAP, videokameru, brisanje te crvena tipka. Joystick za pomicanje i pritiskanje smješten je između tipki 2 i 5 te ponekad uzrokuje pogreške pri navigaciji. Pozitivno je da su brojčane tipke dobro oblikovane pa ih je moguće pravilno pritisnuti. Izgleda da je Motorola konačno odlučila staviti zelenu tipku s lijeve strane telefona jer je i sučelje postavljeno u skladu s tim. E1000 ima ugrađenih 18 MB memorije, a prima i TransFlash memorijsku karticu (dobije se 32 MB) ispod baterije. Zbog sporog prebacivanja datoteka između telefona i računala (5 MB za 80 sek) neće biti popularan kao MP3 player (zvuk na priloženim stereoslušalicama jedva prolazi, a radi samo CBR MP3). Iako punjač ima isti priključak, nije kompatibilan s prijašnjim Motorolinim modelima. Uz ovu cijenu, škripa kućišta nas je začudila. Fotografije stražnje kamere imaju 1280x960 piksela i uobičajenu (ne)oštrinu pa se ne mogu uspoređivati s pravim fotoaparatom.

BT RADI BOLJE

U odnosu na prethodne modele, konačno su poboljšana Bluetooth zvona: sada se čuje MP3 ili bilo koje odabrano zvono i dok je priključena BT slušalica, pa se čak može odabrati i da se zvono čuje samo na telefonu ili u slušalici ili oboje. Za utjehu, E1000 istovremeno svira i vibrira. Sustav izbornika isti je kao i na ostalim Motorolama. Telefonom se upravlja preko dvije funkcijske tipke i uvijek dostupne tipke Menu. Prečaci su odlični: korisnik ih može postaviti sedam, a pozivaju se jednom tipkom, plus devet za pozivanje dvjema tipkama, plus devedeset za poziv trima tipkama. Tu su i odličan cut/copy/paste, MP3 zvona, rokovnik koji je sada dobio i popise obaveza, dobar kalkulator, alarmi, e-mail te dioda koja glumi bljeskalicu za snimanje na 1 do 2 m udaljenosti. Motorola je konačno uključila većinu onoga što su prije korisnici morali sami popravljati: telefon prima oko 80 SMS poruka u telefon, ima

VIDEOSENZACIJA!

Uspostava videopoziva jednostavna je: nazovete videobroj, ispružite ruku s telefonom pedalj-dva ispred sebe i pričekate na sliku sugovornika. Istovremeno, u maloj sličici vidite sebe (odnosno sliku koju šaljete sugovorniku) - na ilustraciji u tom okviru, lijevo gore, vidite pretežno fotoaparat. I gledate i govorite! Zvuk se čuje putem speakerphonea ili, bolje, putem ožičene ili Bluetooth slušalice. Imajte na umu da još uvijek velik broj mjesta nije sasvim pokriven UMTS signalom: tada ne možete uspostaviti vezu ili veza (video ili glasovni poziv) pukne. Videotelefon je definitivno zanimljiv roditeljima, koji žele vidjeti mjesto na kojem im se nalaze djeca, a privlačit će i mlade zaljubljene parove, mnoge radi ogromnog prestiža, no korisni su i za videoseks (umjesto telefonskog). Jedini koji od videotelefona imaju stvarne koristi jesu gluhonijeme osobe. Na suprotnoj strani: koliko zaposlenika želi gledati šefa kad ih nazove, koliko supružnika ili parova želi da ih onaj drugi nazove i kaže: "Pokaži mi gdje si ili s kim si na poslovnom sastanku"? Nazove li vas netko na videotelefon i zatraži da pokažete tko je pored vas i gdje ste, nemate isprike to i ne uraditi (eventualno možete pokušati napasti supružnika pričom o povjerenju). Da, morate biti i dotjerani, kosa oprana, frizura sređena, fino odjeveni... Nemojte misliti da videotelefon daje sliku poput one umontirane u TV reklami! Slika je dobra dok se sugovornik ne pomiče, ali brz ili velik pokret "razmazan" je. Slika traži puno svjetla i nije oštra, nos dominira, a lice je debelo (probajte se uslikati s udaljenosti 30-40 cm; fotografi znaju kako to utječe na izgled lica). Videopoziv je besplatan do 22. lipnja, dostupan svim pretplatnicima (ne i za VIP.me), neopisivo je zabavan i privlačan štos te je definitivno hit sezone i vrhunski statusni simbol za sve koji si ga mogu priuštiti!

 

 

 

Komentari

Trenutno nema komentara.

Odgovori