Testovi mobitela

MOTOROLA L2

L2 L2
Ocijeni mobitel:
Osnovne informacije
Dual SIM Ne
Frekvencija 900 / 1800 / 1900
Hrvatski izbornik Da
Dimenzije uređaja (mm) 113 x 49 x 11
Masa uređaja (g) 96
Zračenje (W/kg) 1,33
Ekran i tipkovnica
Rezolucija ekrana 128 x 160
Broj boja ekrana 65.536
Tipkovnica Alfanumerička
Memorija
Telefonski imenik Neograničeno
Prijenos podataka
GPRS Da
EDGE Ne
Infracrveni port (IrDA) Ne
Bluetooth Da
WAP Da
Baterija
Vrsta baterije Li-Ion
Kapacitet baterije (mAh) 700
Vrijeme razgovora 2G (h) 5,8
Vrijeme čekanja 2G (h) 350
Brzo punjenje Ne
Bežično punjenje Ne
Multimedija
Diktafon Ne
Glazbeni player Da
FM radio Ne
Dodatne funkcionalnosti
E-mail klijent Ne
MMS Da
Java Da
Organizator Da
Gdje kupiti
Cijena 895 kn
Info Motorola GmbH


0800 223 003
http://www.motorola.com
Cafe Mobil
Pogledajte što se na najvećem hrvatskom forumu o mobilnim komunikacijama piše o ovom proizvođaču!
Pogledajte cijenu mobitela na nabava.net
Nabava.net

 

TANKO, TANJE, L2
Autor: Davor Petrić

MOTOROLA L2

privlaиna je veжini bez obzira na spol i uzrast, pa жe je kupci uglavnom kupovati "na prvi dodir", zbog izuzetne tankoжe. Debljina tijela ista je kao na modelu L6 i L7.Uzbudljivo je tanko, poput kutije za CD! Da je vitkost privlaиna, svima nam je jasno jer je preklopni model V3 najprodavaniji telefon protekle godine samo zbog minimalne debljine.Buduжi da je model L2 vrlo jeftin,naglašavamo da ima: MP3 zvona,Bluetooth, speakerphone, prikaz slike i videa, punjenje standardnim mini-B USB kabelom (dakle i s raиunala) te иak 10 MB memorije. U trenutnoj akciji operatera Tele2,Bla-bla paketu, za 895 kn dobije se i 640 kn salda tijekom sljedeжih 18 mjeseci, pa tako model L2 košta samo 255 kn! Po moguжnostima, L2 je gotovo isti kao i jaиa braжa: L6 ima još i kameru, a crni L7 utor za memorijsku karticu, bolji LCD i 15% jaиu bateriju.

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1148251832.jpg

NEOKRNJENE MOGUĆNOSTI

Motorola L2 stiže u aranžmanu Tele2.Oduševljava što on nije, kao T-mobile i VIP, uvalio vlastite nečitke ikone i zablokirao najbitnije dijelove Motorole – korisničke prečace. Na ovom je modelu sve dostupno korisniku da telefon prilagodi svojim željama. Zato svatko tko pokloni tri minute uputama i ovom telefonu, u praksi uopće nema potrebu ići u izbornike. Sve što poželi može obaviti jednim potezom, jednom ili dvjema tipkama, a rijetko trima.Izuzmemo li ono što jača braća imaju,mogućnosti i sučelje potpuno im je isto.Dakle, softver je kao na modelu V3 i V525. Zaslon je isti kao na modelu L6, dakle normalno velik i sasvim dobar. Pohvalno je što L2 ima čak 10 MB slobodne memorije u koju korisnik može pohraniti slike, MP3 zvona i videoisječke. Nema bočne tipke za promjenu glasnoće pa je središnji kursorski prsten (lijevo – desno) rezerviran za to i ulazak na popis "Zadnji pozivi" i imenik (gore – dolje). Korisnik može po želji promijeniti funkciju dvjema funkcijskim tipkama te onoj s desne strane LCD-a. Dodatno je na raspolaganju svih korisnički definiranih devet prečaca s dvije tipke plus 90 prečaca s tri tipke, na koje može biti postavljeno doslovno bilo što.Kućište je više nego ugodno u ruci. Iako je izuzetno tanko, znatno je ugodnije nego na modelu V3. Dodatni su plus normalna i odlično oblikovana tipkovnica (a ne folija kao na L6, L7 i V3), vrlo ugodna u radu. Čak je i donji rub tipkovnice malo udaljeniji od ruba telefona, što također olakšava tipkanje. Zaslon je pristojne kakvoće, ugodno velik (28x35 mm) i čitak i na suncu, što smatramo bitnim. Rasvjeta se može prilagoditi korisnikovim potrebama (za razliku od modela L6).Plastika iznad zaslona otporna je na ogrebotine. Slova su krupnija nego na modelu L7 i odlično čitka, baš kao i originalne Motoroline ikone. Izgled cjelokupnog sučelja (skin) nije moguće promijeniti, ali se zato mogu promijeniti njegove boje.

BITNE SITNICE

SMS se čita u 6 korisnih redaka i sadrži najviše 20 znakova. Dolazne poruke spremaju se u telefon (stotinjak njih). Brojanje znakova tijekom pisanja spušta se od 450 naniže, a ima mogućnost automatskog brisanja po datumu ili broju poruka). Na popisu poruke mogu biti prikazane da se vidi tko ih šalje ili da se vidi početak poruke.Potvrda primitka postoji, ali je potrebno za svaku poruku nanovo pritisnuti šest tipki.Ostalo je poznato: prikaz slike dodijeljene pozivatelju, dodjela zasebnih zvona za SMS i pozive pojedincima, grupama i profilima,najbolji prečaci na tržištu, koji potpuno uklanjaju potrebu za odlaskom u izbornike, funkcija izreži/kopiraj/zalijepi, budilica radi i kad je telefon isključen, kalkulator, rokovnik i glasovno biranje. Nedostaci: pretraživanje i organizacija imenika, nema samostalne tipke za glasnoću,a s priključenom Bluetooth slušalicom nije moguće čuti MP3 zvono. Motorola L2 telefon je koji će biti vrlo popularan. Ima sve prečace,MP3 zvona i Bluetooth, a tijelo debljine kutije za CD s pravom će biti fenomenalno privlačno.Zbrojite li i da ga u stvarnosti plaćate samo 255 kuna u trenutnoj akciji Tele2, i telefon i cijena zavrjeđuju izrazitu preporuku!

 

 

 

Komentari

Trenutno nema komentara.

Odgovori