Testovi mobitela

MOTOROLA V635

V635 V635
Ocijeni mobitel:
Osnovne informacije
Dual SIM Ne
Frekvencija 850 / 900 / 1800 / 1900
Hrvatski izbornik Da
Dimenzije uređaja (mm) 89 x 49 x 25
Masa uređaja (g) 124
Zračenje (W/kg) 0,80
Ekran i tipkovnica
Rezolucija ekrana 176 x 220
Broj boja ekrana 262.144
Tipkovnica Alfanumerička
Memorija
Telefonski imenik Neograničeno
Kamera
Rezolucija stražnje kamere 1,3 megapiksela (1280 x 960)
Prijenos podataka
GPRS Da
EDGE Da
Infracrveni port (IrDA) Ne
Bluetooth Da
WAP Da
Baterija
Vrsta baterije Li-Ion
Kapacitet baterije (mAh) 780
Vrijeme razgovora 2G (h) 8,7
Vrijeme čekanja 2G (h) 200
Brzo punjenje Ne
Bežično punjenje Ne
Multimedija
Diktafon Da
Glazbeni player Da
FM radio Ne
Dodatne funkcionalnosti
E-mail klijent Da
MMS Da
Java Da
Organizator Da
Gdje kupiti
Cijena 3099 kn
Info RAM3


01 / 4614 597
http://www.ram3.hr/
Cafe Mobil
Pogledajte što se na najvećem hrvatskom forumu o mobilnim komunikacijama piše o ovom proizvođaču!
Pogledajte cijenu mobitela na nabava.net
Nabava.net

 

ALU - MOTO
Autor: Davor Petrić

NOVA INAČICA MOTOROLE V600

ne izgleda kao najljepši model serije V620, nego više kao uglatija inačica modela V500. Zadržani su aluminijski poklopac baterije i aluminijski obrub gornjeg poklopca oko crnog umetka. Novost je da V635 prima TransFlash memorijsku karticu. Bez uputa ćete se čuditi kamo s njom: valja skinuti aluminijski dio poklopca.

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1147958544.jpg

DVA PUT BOJA

Novost je unutarnji zaslon s 256k boja (slika i boje nisu briljantni kao na npr. modelu V500). Umjesto vanjskog jednobojnog zaslona odlične čitljivosti i na suncu, V635 ima zaslon u boji: 96 x 80 CSTN s 4k boja, površine kockice šećera. U stanju čekanja vanjski zaslon pokazuje izrez iz sredine pozadine unutarnjeg zaslona te do dva retka sitnog teksta tijekom rada. Preklopna Motorola konačno može slikati i sklopljena: pritisne se bočna tipka, a na vanjskom se zaslonu pokazuje i što slika. Zapisi (osobe) u imeniku telefona mogu imati vlastite tonove zvona (za poziv i SMS), a slika dodijeljena pojedinom broju prikazat će se na vanjskom zaslonu kad poziv bude dolazio s tog broja. Pohvalno je što su zasloni, kada ih se namjesti pod pravim kutom, čitljivi i na suncu (ne lako ni ugodno, ali ipak jesu). Kao i ostalim novim Motorolama, ugrađena je mogućnost promjene skinova (izgleda zaslona i kompleta boja), što u tvorničkoj inačici dovodi do slabe čitljivosti zbog plavih slova na svijetloplavoj pozadini. Sučelje je dobro, isto kao na ostalim Motorolama, ali ne radi tako brzo kao npr. V500. Fotoaparat sada ima 1,2 milijuna piksela te mu je dodana bijela LED dioda koja glumi bljeskalicu na udaljenosti do metar-dva. Slika je čak sasvim solidna za telefon (naravno, nikako nije za usporedbu s bilo kojim pravim fotoaparatom). Kad se pozove kamera, korisnik se može lako prebaciti između fotoaparata i snimanja videoisječaka.

VIŠAK TIPKI

Po otklapanju se otkriva i nova tipkovnica: zamijenjene crvena i zelena tipka te staro, suprotno orijentirano sučelje (funkcijska tipka koja uglavnom znači izlaz nalazi se iznad zelene tipke) s prethodnih modela. Ipak, iznad te dvije bitne tipke sada su ugurane i dvije dodatne tipke: za kameru i WAP preglednik. Time su susjedne tipke smanjene i manje praktične - telefonu koji već ima sedam tipki za korisnikove prečace to nije trebalo. Ostale su tipke krupne i praktične. Na veselje mnogih, ova Motorola ima mogućnost istovremene vibracije i zvona. Imenik ostaje loše riješen, ali je sada barem omogućeno malo bolje pretraživanje. SMS se pohranjuje u memoriju telefona i ima potvrdu primitka (ali i dodatno polje za "Predmet"?!). Kad se spoji Bluetooth slušalica, MP3 zvona (i sva ostala) prestaju raditi (postanu beep), a čuju se samo četiri tvornička zvona. Signal za Bluetooth malo je "kilaviji" nego inače, vjerojatno zbog aluminijskog kućišta. Dobar je pomak što se spajanjem na BT slušalicu profil zvona više ne promijeni sam od sebe na "Glasno". Plus je i što s V635 BT-om konačno uspijevamo poslati datoteke na notebook bez problema. Motorola zna iznenaditi: moguće je odabrati hoće li se telefon na računalo USB kabelom spojiti kao vanjski disk ili kao modem! Ovo prvo omogućuje rad s datotekama na memorijskoj kartici u Motoroli iz svih standardnih programa. Nažalost, u paketu se ne dobiju ni USB kabel ni slušalice. Datoteku od 5 MB našim smo USB kabelom prebacili na telefon za 70 sekundi (što je točno jedna desetina USB 1,1 brzine), dok putem BT-a to traje uobičajenih 10 minuta. Prijenos podataka pristojno je brz: podržan je EDGE klase 4, odnosno umjesto odličnih oko 220/110 kbps koje postižemo u cijeloj Hrvatskoj na VIP-u s VMCC EDGE karticom, s ovom Motorolom postigne se "tek" oko 165/55 kbps DL/UL. Iako se ljepotom ne približava ni modelu V620 ni modelu V525, Motorola V635 zadržala je dobre obiteljske osobine: odličan unutarnji zaslon u boji visoke rezolucije, MP3 zvona, odličan cut/copy/paste, videosnimanje, odlične i mnoge korisnički definirane prečace, odličan kalkulator, speakerphone, diktafon i e-mail, a dodala je više memorije, jači fotić, vanjski zaslon u boji, EDGE te nove tipke

PLUS

ZASLON
KAMERA
MOGUĆNOSTI

MINUS

HRVATSKI T9

 

 

 

Komentari

Trenutno nema komentara.

Odgovori