Testovi mobitela

MOTOROLA W510

W510 W510 W510
Ocijeni mobitel:
Osnovne informacije
Dual SIM Ne
Frekvencija 850 / 900 / 1800 / 1900
Hrvatski izbornik Da
Dimenzije uređaja (mm) 99 x 46 x 17
Masa uređaja (g) 107
Zračenje (W/kg) 0,55
Ekran i tipkovnica
Rezolucija ekrana 176 x 220
Broj boja ekrana 262.144
Tipkovnica Alfanumerička
Memorija
Telefonski imenik Neograničeno
Kamera
Rezolucija stražnje kamere 1,3 megapiksela (1280 x 1024)
Prijenos podataka
GPRS Da
EDGE Da
Infracrveni port (IrDA) Ne
Bluetooth Da
WAP Da
Baterija
Vrsta baterije Li-Ion
Kapacitet baterije (mAh) 880
Vrijeme razgovora 2G (h) 7,5
Vrijeme čekanja 2G (h) 350
Brzo punjenje Ne
Bežično punjenje Ne
Multimedija
Diktafon Da
Glazbeni player Da
FM radio Ne
Dodatne funkcionalnosti
E-mail klijent Da
MMS Da
Java Da
Organizator Da
Gdje kupiti
Cijena na upit
Info Motorola GmbH


0800 223 003
http://www.motorola.com
Cafe Mobil
Pogledajte što se na najvećem hrvatskom forumu o mobilnim komunikacijama piše o ovom proizvođaču!
Pogledajte cijenu mobitela na nabava.net
Nabava.net

 

JEDNO DOBRO IZNENAĐENJE
Autor: Davor Petrić

Motorola W510 je ugodno i veliko iznenađenje: sličan je modelu K1 koji nas je oduševio, ali uz povoljniju cijenu.

Motorolini modeli serije W su jeftiniji modeli koji rade svoj posao, ali ne izazivaju oduševljenje. Kada smo u ruke primili W510, moramo priznati da smo se zbunili! Pa isti je kao briljantni KRZR K1 kojega smo izuzetno nahvalili! Malo drukčije izgleda, ali kombinacija boja i izgled W510 će mnogima biti čak i bolji.

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1215681575.jpg

Čvrsto tijelo

Tek kada smo u drugu ruku primili K1, primijetili smo da je W510 tek za pinku širi i deblji ali i malo kraći a K1 je elegatnije izdužen i sjajniji, od finijih materijala. Materijali na W510 i izgled su smireniji, ali odlični. Vanjski zaslon je isti, u boji, a unutarnji je također isti, briljantan i krupan.
Dijelovi tijela W510 su plastični ali ne ostavljaju takav utisak. Bočne su mu stranice i unutrašnje plohe (vidljive kada ga se rasklopi) od izvrsne mat crne plastike. Vanjski dio je metalno tamno sivi, odlična izgleda. Metalna je samo vanjska strana poklopca. I dalje je KRZR K1 elegantniji i ljepši, ali smo sigurni da će mnogima upravo W510 biti ljepši! Zaista neočekivano ugodno iznenađenje od pripadnika serije koja nije namijenjena iznenađenjima. Teško da će itko tko u drugoj ruci nema K1 znati reći zašto da W510 nije isti telefon u malo drukčijim bojama.
Nakon prvog pozitivnog šoka, primijetili smo i da je fotoaparat ovdje 1,3 megapiksela što je i dalje sasvim upotrebljivo. Tipkovnica je od folije ali je osvijetljena ugodnim ljubičastim svjetlom. Ludo dobro izgleda u mraku. Tipke su s nešto slabijim gumenim graničnicima od onih na K1, ali se ubrzo naviknete na njih, osjećaj pri tipkanju je vrlo dobar.
Solidno kućište se otkapa s vrlo ugodnim osjećajem sigurnosti i čvrstoće ali i lakoće. Nema škripanja, nema klimanja.

Mnoge dobre funkcije

Hvalimo što se bočnom tipkom se aktivira diktafon koji snima i tijekom razgovora, i to do 1 sat u komadu. Detaljni popis funkcija je kao na odličnom K1 (ili L9) pa ćemo pokloniti pažnju detaljima koje do sada nismo isticali a zajednički su modelima nove generacije.
Imenik je na novim Motorolama konačno odlično riješen, pretraživanje je vrlo dobro, može se birati da li da se prikazuje imenik u telefonu, na kartici ili oba. Brzo biranje se dodjeljuje na novi i bolji način, a može se kombinirati brojeve iz telefona i sa kartice. Vrlo je važno što sada jedno ime može imati i više brojeva u sebi, a telefon inteligentno prati koji broj ste rabili posljednji kad je negdje definirano više brojeva.
Drugo veliko poboljšanje je rokovnik. Istina, sada je malo složeniji, ali zato možete definirati ponavljanje obveza na sve moguće načine (svakih nekoliko dana, određenim danima, ... ma u bilo kojoj kombinaciji). Odličan posao!
Odlično radi sa stereo Bluetooth slušalicama - isprobali smo Motorolu S9, vrlo dobar ugrađeni MP3 player svira playliste s MicroSD kartice (laka izmjena kartice bez isključivanja telefona) a u telefonu je dodatnih 20 MB slobodnog prostora. MP3 player ima komande dostupne i kad je telefon sklopljen. MP3 zvona se čuju i kada je spojena Bluetooth slušalica, i na telefonu i u slušalicama.
SMS pri pisanju broji broj slova od 0 nadalje, obavještava koliko će poruka biti poslano kada je poruka duža. Iako i dalje nema hrvatski rječnik (T9), može pamtiti riječi koje korisnik unosi pa s vremenom znatno ubrzava pisanje poruka i na Hrvatskome, a poruka se obično može pročitati bez skroliranja u šest redaka.
Spomenimo ostale osobine: fotografiranje je moguće i sa zaklopljenim telefonom, odličan kalkulator, 7 korisničkih prečaca, odličan preglednik slika, snimanje videa, gledanje videa i slika preko cijelog zaslona, speakerphone, pohrana poruka u telefon ili na karticu, MP3 zvona za grupe i pojedince, profili zvona, spajanje na računalo i punjenje preko standarnog mini USB kabla.
Motorola W510 je odličan telefon, vrlo kompletan, gotovo odličan je i kao stereo MP3 player, te je vrlo kvalitetno napravljen. Zaista je neočekivano dobar telefon po odličnoj cijeni, koji vas zasigurno neće razočarati a privući će dosta pažnje svojim izgledom i mogućnostima!

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1215681592.jpg

KONKURENCIJA

Samsung SGH-D830
Tanji, širok i znatno viši telefon, ima hrvatski T9, fotić ima 2 megapiksela, nema vanjski zaslon u boji

PLUS I MINUS

+ izgled, dimenzije, stereo MP3 player
- prečaci

 

 

 

Komentari

Trenutno nema komentara.

Odgovori